tag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post5894786139916678391..comments2022-04-05T06:52:47.737+02:00Comments on Tomakamra - pár szó az alapanyagokról...: Rizottó rizsBombadil Tomahttp://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-91161946896400229922010-07-17T19:55:10.110+02:002010-07-17T19:55:10.110+02:00Car-na-ro-li, nem carnaloni.Car-na-ro-li, nem carnaloni.agtalpaihttp://noneofyour.bznoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-58274226125224850102009-08-01T18:35:42.125+02:002009-08-01T18:35:42.125+02:00én is szeretem a barnarizst, sokszor használom is,...én is szeretem a barnarizst, sokszor használom is, de rizotto kérdésben nagyon purista, vaskalapos vagyok. ragaszkodom az eredeti olasz alapanyagokhoz és technológiához. ha ettől bármiben eltér, az nekem nem rizottó:))<br />a barnarizs inkább maradjon meg az egyébb rizsételekhez...:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-21752524027587390272009-08-01T16:50:49.224+02:002009-08-01T16:50:49.224+02:00Kedves Toma,
én a barnarizsre esküszöm: nem lehe...Kedves Toma, <br /><br />én a barnarizsre esküszöm: nem lehet - és nem is kell szétfőzni, mégis puha, nagyon finom. Minden nagyobb áruház polcain kell, hogy legyen bio termék - törvényi előírás -, egyre több helyen kapni. A rosttartalma miatt sokkal egészségesebb, mint a fehér fajták, ami minden hasznos dologtól meg lett szabadítva.<br /><br />A barnarizs is kapható kerek- és hosszúszeműben. Én előző nap be szoktam áztatni, hogy kevesebbet kelljen főzni, mert amúgy pont a rosttartalma miatt hosszabb a főzési ideje. Ha háromnegyedig megpuhult, tűzről levéve, fedő alatt tölti a puhulásig szükséges időt. <br /><br />üdv, <br />NóriAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/02263491985460929588noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-2797993100402826062009-06-10T14:20:48.667+02:002009-06-10T14:20:48.667+02:00beatbull
nem ismerem azt a rizst. ha látok valahol...beatbull<br />nem ismerem azt a rizst. ha látok valahol, veszek és kipróbálom. akkor kiegészítem a bejegyzést:)<br /><br />zsuzsi<br />a vialone nano tényleg nagyon jó, de én még nem láttam magyarországon. ide azokat írtam csak amiket meg lehet venni nálunk. ha tudsz valami állandó beszerzőhelyet vialonéból, beteszem a posztba:)Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-39913416452652877572009-06-10T08:40:35.051+02:002009-06-10T08:40:35.051+02:00Beatbull, ez tök jó ötlet, egyébként én is gondolk...Beatbull, ez tök jó ötlet, egyébként én is gondolkodtam már ilyesmin.Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-69734191132357738422009-06-10T08:40:01.536+02:002009-06-10T08:40:01.536+02:00És még ott a harmadik fajta, a vialone nano. Locat...És még ott a harmadik fajta, a vialone nano. Locatelli például a vialonét és a carnarolit ajánlja inkább rizottóhoz, mert szerinte az arborio - mivel abban van a legtöbb keményítő - túl "pudingos" állagot is felvehet, ami nem gusztusos. A vialonét erőteljesebb hozzávalókhoz, a carnarolit inkább lágyabb rizottókhoz ajánlja.<br />Ez a blog nagyon jó ötlet.Zsuzsihttps://www.blogger.com/profile/08834064963289742685noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-43070483529138769262009-06-10T08:38:23.411+02:002009-06-10T08:38:23.411+02:00Én gyakran tejberizsnek szánt kerekszemű rizst has...Én gyakran tejberizsnek szánt kerekszemű rizst használok rizottóhoz (Oryza Milchreis). Az eredmény tökéletes, az ára pedig jóval alacsonyabb, mint az arborio és carnaroli rizseké.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.com