tag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post5445687894015159013..comments2022-04-05T06:52:47.737+02:00Comments on Tomakamra - pár szó az alapanyagokról...: Marhahús - a rostélyosBombadil Tomahttp://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-51199842735393394442016-03-11T01:23:29.194+01:002016-03-11T01:23:29.194+01:00köszi!köszi!Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-11669849767064213922016-03-05T11:52:57.596+01:002016-03-05T11:52:57.596+01:00Bánfai Hússarok, Pécs Rózsadomb.Hivatkozz a Határő...Bánfai Hússarok, Pécs Rózsadomb.Hivatkozz a Határőr Zrt-re, vagy rám, megrendelést is elfogadnak! VojkoAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13176463524029585806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-78027909424671011932016-02-27T15:10:39.908+01:002016-02-27T15:10:39.908+01:00Pécsen, hová szállítotok ilyen húsokat? Érdekelne ...Pécsen, hová szállítotok ilyen húsokat? Érdekelne mert jeleneleg nincs rendes beszerzési helyem marhahúsból. Köszi!Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-21327383347129285872016-02-27T09:45:31.949+01:002016-02-27T09:45:31.949+01:002014-ben beindult egy vágópont Pécs mellett. Csak ...2014-ben beindult egy vágópont Pécs mellett. Csak marhát vágunk,(borjú, növendék, fiatal hízóbika). Pécsre folyamatosan szállítunk, ha van rá igény, érlelünk is. Amit vágunk: Angus, Blonde d' Aquitaine, Limousine, Magyar tarka, legalább 700 kg-os testsúlyban. Mindegyik húsa isteni, vitatkozom azzal, hogy a hús csak akkor finom, ha szemmel látható benne a faggyú, egyes állatok genetikailag hordozzák magukban azt, hogy a faggyú beépül az izomrostok közé és porhanyóssá, világosabbá teszi őket, ellenben a "márványosságot" nem látod benne.<br />Üdv: VojkoAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13176463524029585806noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-41778131526695800432014-01-16T13:39:53.537+01:002014-01-16T13:39:53.537+01:00A pécsi hentes címe engem is érdekelne. Üdv, GA pécsi hentes címe engem is érdekelne. Üdv, GAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-14240688198489189702013-12-07T19:09:16.719+01:002013-12-07T19:09:16.719+01:00Pécsen tudnál ajánlani olyan hentest, ahol jó marh...Pécsen tudnál ajánlani olyan hentest, ahol jó marhahúst lehet kapni, esetleg érleltet is? Köszönöm!Balázsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-66808701429689342952013-03-23T17:30:24.975+01:002013-03-23T17:30:24.975+01:00én nem szoktam levágni, úgyis sül rá egy kéreg süt...én nem szoktam levágni, úgyis sül rá egy kéreg sütéskor, de ha zavar le lehet vágni. minden esetre az ízét nem befolyásolja...Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-52622227140823012712013-03-23T17:02:58.000+01:002013-03-23T17:02:58.000+01:00Az otthoni, hűtőben érlelt húson lesz egy vékony k...Az otthoni, hűtőben érlelt húson lesz egy vékony kéreg. <br />Gondolom az alacsony páratartalom miatt.<br />Ezt le kell vágni sütés előtt? Vagy az kell rá, hogy finom legyen?<br /><br />KataAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-24879067030323261992012-07-29T00:34:38.104+02:002012-07-29T00:34:38.104+02:00sajnos nem nagyon tudok mást. a budapesti hentesek...sajnos nem nagyon tudok mást. a budapesti hentesekben nem vagyok annyira otthon, én pécsi vagyok, és ha pesten járok, mindig a józsinál vásárolok a nagycsarnokban.Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-30599543292571236732012-07-27T21:46:00.346+02:002012-07-27T21:46:00.346+02:00Tudnál még írni olyan helyet Budapesten, ahol lehe...Tudnál még írni olyan helyet Budapesten, ahol lehet érlelt marhahúst venni?<br /><br />Köszi!<br /><br />Üdv,<br />Sef DaniSef Dánielhttps://www.blogger.com/profile/01450249221646921363noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-48847333673702272132011-09-20T22:08:32.776+02:002011-09-20T22:08:32.776+02:00ránézésre a jó marhahús söté vörös, bordó színű, a...ránézésre a jó marhahús söté vörös, bordó színű, a húsa zsírral sűrűn átszőtt, márványos.<br />tapintásra puha, nem rug vissza ha ujjal benyomod, besüppedve marad.<br />ha az a rostélyos ilyen, és ahogy írtad finom, és ezt a minőséget folyamatosan tartani tudják, akkor azt az árat megéri szerintem.Bombadil Tomahttps://www.blogger.com/profile/12187372828606215466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-71103469805675597482011-09-20T21:32:01.817+02:002011-09-20T21:32:01.817+02:00Full laikusként honnan látni, hogy mennyire jó a r...Full laikusként honnan látni, hogy mennyire jó a rostélyos? Ma vettem egy kilót, kicsontozva, 3500-ért, és nagyon finomnak találtam. Általában 1700-1800-ért látom, nem tudom, megéri-e ezen az áron beszerezni. Szóval vajh túlárazták vagy ez a "normális" ára?lerrion_tnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-601559869322973225.post-83247994702357306722010-08-13T10:58:31.534+02:002010-08-13T10:58:31.534+02:00Olyan élvezettel olvasom az írásaidat, mint Anthon...Olyan élvezettel olvasom az írásaidat, mint Anthony Bourdain-t.<br />Ha több lenne rá az igény, akkor szerintem a hentesek is "ráállnának" a rendes, hízlalt, érlelt húsok kínálatára. Rosszul vagyok már a "csak csirkemell, pulyka mell salátával, mert égészségesen táplálkozunk". Már 20 éves koromban tömtem magamba a Francia Riviérán a T-bone steaket, már említettem a hentesemnek, hogy egyszer bontson nekem egy egész gerincet így, eltárolom:-)<br />Köszönöm a házi praktikát, írj minél többet ilyen témákról!Alexa Christihttps://www.blogger.com/profile/09171287840826936249noreply@blogger.com